Αισθητική οδοντιατρική - Λεύκανση δοντιών

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Στις μέρες μας, ο χαρακτήρας της σύγχρονης οδοντιατρικής είναι πολυδιάστατος. Πέρα από την προσπάθεια για εξασφάλιση στοματικής υγείας και αναβαθμισμένη ποιότητα στην καθημερινότητα του ανθρώπου, απέκτησε και την ιδιότητα για ομορφιά και καλαισθησία. Έτσι, προέκυψε η λεγόμενη Αισθητική Οδοντιατρική.
Αστραφτερά δόντια και υγιή ούλα είναι ένα σημαντικό μέρος της ομορφιάς και της γοητείας μας και την οφείλουμε στον εαυτό μας.
- Λεύκανση
- Ανάπλαση δοντιών(bonding)
- Όψεις πορσελάνης
- Ολοκεραμικές στεφάνες & στεφάνες ζιρκονίας

Η Λεύκανση στοχεύει στην απόδοση ενός αισθητικού χαμόγελου, βελτιώνοντας το χρώμα και τη φωτεινότητα των δοντιών χωρίς να τα φθείρει, και τούτο γιατί στις μέρες μας, τα δόντια που θεωρούνται ως όμορφα και αισθητικά, πρέπει να είναι λευκά...
Έτσι, δόντια που έχουν κιτρινίσει από κάποια αιτία, όπως είναι το πέρασμα των χρόνων, η χρήση καπνού, το τσιγάρο, η απονεύρωση, οι αντιβιώσεις (τετρακυκλίνες), κάποια οδοντιατρικά υλικά, πιθανοί τραυματισμοί, ή η απορρόφηση χρωστικών μέσω τροφών και ποτών (τσάι, καφές, cola, κόκκινο κρασί,..), μπορούν να αποκτήσουν και πάλι το φυσικό τους χρώμα μέσω της Λεύκανσης.
Πρόκειται για μια απλή και ασφαλή διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει στο οδοντιατρείο (με ειδική λάμπα λεύκανσης), στο σπίτι (με ειδικά διαμορφωμένα μασελάκια) ή να έχουμε συνδυασμό των δύο τεχνικών. Όσο για τη λεύκανση στο οδοντιατρείο, ο λευκαντικός παράγοντας τοποθετείται πάνω στην επιφάνεια των δοντιών και ενεργοποιείται από το φως που παράγει η ειδική λάμπα λεύκανσης, με αποτέλεσμα να εξαφανίζει τις χρωστικές. Απαιτούνται συνήθως 1-3 επισκέψεις διάρκειας 30-45 λεπτών.

Δόντια που έχουν χάσει τη φωτεινότητά τους, δυσχρωμικά, σπασμένα, ραγισμένα, αραιά ή δόντια που με το σχήμα τους κάνουν αντιαισθητικό το χαμόγελό μας, μπορούν να διαμορφωθούν με τις τελευταίας γενιάς σύνθετες ρητίνες και να μας δώσουν ένα όμορφο χαμόγελο. Η μέθοδος λέγεται ανάπλαση δοντιών ή bonding και πρόκειται για τον πιο οικονομικό και συντηρητικό τρόπο βελτίωσης του χαμόγελου. Επειδή όμως με την πάροδο του χρόνου, το υλικό που χρησιμοποιείται (η σύνθετη ρητίνη) στην ανάπλαση δοντιών ή bonding μπορεί να φθαρεί ή να προσροφήσει χρωστικές, απαιτείται καλή στοματική υγιεινή και ετήσιοι έλεγχοι από τον οδοντίατρο.

 Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές φλούδες, που κατασκευάζονται από τον κεραμίστα οδοντοτεχνίτη και συγκολλώνται στα δόντια που έχει από πριν ο οδοντίατρος κατάλληλα τροχίσει. Με τον τρόπο αυτό, μπροστινά δόντια που χρειάζονται μορφολογικές βελτιώσεις, σκούρα, δυσχρωμικά, σπασμένα, με πολλά σφραγίσματα, πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά, στραβά ή αραιά, που δημιουργούν ένα αντιαισθητικό χαμόγελο, με τη βοήθεια των όψεων πορσελάνης μπορούν πλέον να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα και χρώμα.
Συνήθως απαιτούνται 3 επισκέψεις στο οδοντιαρτείο για την όλη διαδικασία που αποτελεί έναν εύκολο, γρήγορο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να διορθωθεί το χαμόγελό μας ή να γίνει μέχρι και ολική ανακατασκευή του.

Σκοπός της κατασκευής μιας ολοκεραμικής στεφάνης είναι η επαναφορά ενός δοντιού, από το οποίο έχει χαθεί μεγάλο μέρος οδοντικής ουσίας, στην αρχική του μορφολογία, η ενίσχυση ενός απονευρωμένου δοντιού ή η κάλυψη ενός οδοντικού εμφυτεύματος. Δόντια αραιά, δυσχρωμικά, στραβά ή που χρειάζονται αλλαγές στο σχήμα τους μπορούν και αυτά με τη βοήθεια των ολοκεραμικών στεφανών να διορθωθούν.
Οι ολοκεραμικές στεφάνες αποτελούνται εξολοκλήρου από πορσελάνη και δείχνουν πολύ φυσικές. Χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στα μπροστινά δόντια και με αυτές μπορούμε να πετύχουμε ακόμη και ολική ανακατασκευή του χαμόγελου.
Οι στεφάνες από ζιρκονία είναι το ίδιο αισθητικές με τις ολοκεραμικές στεφάνες και επιπλέον πιο ανθεκτικές, γι΄αυτό και χρησιμοποιούνται και σε οπίσθια δόντια. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι φυσικότατο και το μοναδικό μειονέκτημα είναι το κόστος της ζιρκονίας, το οποίο είναι πιο υψηλό από αυτό της ολοκεραμικής στεφάνης

Αισθητική οδοντιατρική -Καθαρισμός δοντιών

Θέλετε να μας επισκευτείτε;

Ανδρόνικου Εμμανουήλ 43(1ος όροφος), Σέρρες 

Θέλετε να μας στείλετε μήνυμα;

info@smileart.gr

Θέλετε να μας τηλεφωνήσετε;

2321055632