Όψεις πορσελάνης στα δόντια

Οδοντιατρική φροντίδα

"Όψεις πορσελάνης. Ένας ακόμη τρόπος για να βελτιώσουμε το χαμόγελό μας. "

Οι όψεις πορσελάνης είναι μια υψηλού επιπέδου οδοντιατρική λύση για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων των μπροστινών μας δοντιών. Μπροστινά δόντια που χρειάζονται μορφολογικές βελτιώσεις, σκούρα, δυσχρωμικά, σπασμένα, με πολλά σφραγίσματα, πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά, στραβά ή αραιά, που δημιουργούν ένα αντιαισθητικό χαμόγελο, με τη βοήθεια των όψεων μπορούν πλέον να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα και χρώμα. Η όψη πορσελάνης, δηλαδή, «καπακώνει» σαν ένα καπάκι το δόντι για να του δώσει άλλο σχήμα και χρώμα.
Πρόκειται για πολύ μικρές φλούδες πορσελάνης που κατασκευάζονται από τον κεραμίστα οδοντοτεχνίτη οι οποίες συγκολλώνται στα δόντια που έχει από πριν ο οδοντίατρος κατάλληλα τροχίσει και έχουν διάρκεια ζωής 10-15 χρόνια. Με τις όψεις, λοιπόν, διορθώνονται τα προαναφερθέντα προβλήματα, επεμβαίνοντας μόνο στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών. Θεωρούνται συντηρητικός τρόπος μεταμόρφωσης του χαμόγελου, αφού η παρασκευή(τροχισμός) του δοντιού περιορίζεται μόνο στην μπροστινή του επιφάνεια και για την όλη διαδικασία απαιτούνται 3 επισκέψεις σε διάρκεια μιας εβδομάδας. Οι όψεις μπορούν να εφαρμοστούν σε μόνο 1 δόντι, αλλά πολλές φορές χρησιμοποιούνται για ολική ανακατασκευή του χαμόγελου(σε πολλά διπλανά δόντια). Το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και με τις στεφάνες(θήκες), αλλά το πλεονέκτημά των όψεων έναντι των στεφανών, είναι ότι στην περίπτωση των όψεων γίνεται περιορισμένο τρόχισμα των δοντιών.
Πέρα από τα παραπάνω, κάτι άλλο που έχει επίσης σημασία, είναι το γεγονός ότι οι όψεις δεν ενδείκνυνται σε ασθενείς που σφίγγουν ή τρίζουν τα δόντια τους και σε όσους έχουν ως συνήθεια το δάγκωμα νυχιών, μολυβιών ή πάγου ή συνηθίζουν να μασούν με τα μπροστινά τους δόντια σκληρές τροφές όπως κρέας με κόκαλα, ξηρούς καρπούς, παγάκια κλπ. Ο λόγος είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, οι όψεις πολύ γρήγορα θα ξεκολλήσουν ή θα σπάσουν.
Η κατασκευή, λοιπόν, όψεων πορσελάνης η οποία είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη, αποτελεί συντηρητικό, ασφαλή, αποτελεσματικό, γρήγορο αλλά και εύκολο τρόπο να διορθωθεί το χαμόγελο μας.

Ζερβού Ευαγγελία
Χειρουργός Οδοντίατρος 


περισσότερα άρθρα ΕΔΩ

Θέλετε να μας επισκευτείτε;

Ανδρόνικου Εμμανουήλ 43, Σέρρες 

Θέλετε να μας στείλετε μήνυμα;

info@smileart.gr

Θέλετε να μας τηλεφωνήσετε;

2321055632