Οδοντικά κοσμήματα στο στόμα

Οδοντιατρική φροντίδα

"Κοσμήματα στα δόντια μας"

Μετά το τατουάζ, το πίρσινγκ και το μαρκάρισμα (branding) ... ήλθαν τώρα στη μόδα και τα οδοντικά κοσμήματα! Πρόκειται για διακριτικά στρας κρυστάλλου, τα οποία τοποθετούνται μόνο από τον οδοντίατρο σε κάποιο από τα πρόσθια δόντια και μοιάζουν να δημιουργούν ελαφριά σπινθηρίσματα, κάνοντας το χαμόγελό μας ελκυστικότερο και κομψό. Εφαρμόζονται στην επιφάνεια των δοντιών με ειδική κόλλα, η οποία αφαιρείται εύκολα, όταν θελήσει το άτομο που φέρει το κόσμημα, χωρίς προβλήματα, χωρίς να προκληθεί φθορά στο δόντι και χωρίς να παραμείνουν ίχνη της κόλλας πάνω σ’ αυτό.
Πέρα από τα πλαίσια της μόδας όμως, είναι σαφές ότι τα οδοντικά κοσμήματα, στολίζουν τη γυναικεία φιλαρέσκεια και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του χαμόγελου. Το χαμόγελο έχει αναμφισβήτητα μια δύναμη επικοινωνίας που δεν έχουν οι λέξεις. Τι είναι αυτό που κάνει όμως ένα χαμόγελο ακαταμάχητο;
Χωρίς αμφιβολία, ένα χαμόγελο αποκτά γοητεία και ομορφιά, χάρη σε μια όμορφη οδοντοστοιχία που είναι αρμονικά δεμένη με υγιή ούλα και καλοσχηματισμένα χείλη. Ως στοιχεία ομορφιάς, δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε τα μάτια, το πηγούνι, τα ζυγωματικά, και φυσικά τα μαλλιά που δημιουργούν την όλη εικόνα. Πώς μπορούν όμως να εναρμονιστούν όλα αυτά τα στοιχεία; Ρίχνοντας, φυσικά, όλη μας την προσοχή στα δόντια και στα χείλη, που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Το συναισθηματικό πλεονέκτημα που προσφέρει ένα ελκυστικό χαμόγελο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το χαμόγελό μας είναι πάντα το μεγαλύτερο προτέρημά μας. Πρέπει να το φροντίζουμε οπωσδήποτε.

Ζερβού Ευαγγελία
Χειρουργός Οδοντίατρος 


περισσότερα άρθρα ΕΔΩ

Θέλετε να μας επισκευτείτε;

Ανδρόνικου Εμμανουήλ 43, Σέρρες 

Θέλετε να μας στείλετε μήνυμα;

info@smileart.gr

Θέλετε να μας τηλεφωνήσετε;

2321055632